Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремонт антена?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ремонт антена?

Колеги случката е следната: Купувам аз миналата година колицата, ама антена няма. Слагам няква за 8 лева като вибратор, ама по едно време ми омръзва грозната гледка и взимам антена от GTV от морга. Монтирам аз но понеже моята е Спайдър, всичко точно ама стърчи няколко сантима повече, поправих я с чука ама при повторния монтаж съм забравил колата на контакт... прас и айде... един бушон и една антена вътрешно(майната му на бушона). Та въпроса ми е следния: антената най-вероятно е изгоряла, има ли как да се поправи или да търся направо друга? И още едно питане - имаше колеги които ''Незнам къде ми е антената, не е в багажника ама си имам радио перфектно" - та тези колеги намериха ли си антените най-накрая? Идеята ми е - антена в багажника с някво като усилвател на сигнала може би???

Колега, пусни една снимка на антената от вътре за да видя кой тип е, и мога да ти дам мотор с платката с крайните изключватели.
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Тези дни кат съм по-свободен ще я снимам. Мерси за отговора колега.

Comment

Само неможах да разбера какво си оправял с чука.

И защо е направила късо? Не би трябвало, да се случи ако всичко е наред наистина. Дори и да е на контакт колата.

Comment

С чука преправих планката, с която се завиват болтовете в багажника за да корегирам стърчането. Иначе докато завивах последния болт няква искра се получи при ръцете след което лампите премигнаха и дотам. По принцип идеята за вътрешна антена по ми допада, ма колегите си траят. Дай няква идеа да измислим нещо отвътре...

Comment

Колега нямам антена и хващам радио перфектно ,но незнам каде е и каква е. Виждал съм електронни антени мисля ,че им казват ,лепят ги по стъклата ,но ти може да си я изкараш някаде при мотора примерно. Представлява нещо като платка с алуминиеви дебели писти по нея да лови сигнала. Това е просто идея ,незнам ако е под капака как ще хваща !?!
            Fiat Bravo II 1.4 90hp
            sigpic
            Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Добре, а ако вържа нормалната антена и я бутна в багажника ще лови ли нещо? То трябва да се пробва по принцип ама само да се стопли времето малко... Та има ли някой опитвал този вариант да не се хабя напразно?

Comment

Първоначално публикувано от Magiosnika Покажи съобщение
                Добре, а ако вържа нормалната антена и я бутна в багажника ще лови ли нещо? То трябва да се пробва по принцип ама само да се стопли времето малко... Та има ли някой опитвал този вариант да не се хабя напразно?
                Малко ме съмнява това, защото ламарините на колата ще действат като екранировка и нищо няма да се хваща. Или ще хващаш, но с намален обхват. Най-добре ако питаш мен е да си я направиш оригинално. Провери с мултимерче какво й е изгоряло на антената - дали мотора е здрав, и по платката дали има избили писти или нещо подобно.

Comment

Working...
                X